04. 06. 2018.

KONAČNO: Prirodnim putem rješite se kurjeg oka u samo DVA DANA!


Kurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predjelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje posjeća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko.Predjeli stopala na kojim se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol. Također može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu. Poslije mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka izdvajamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve u roku od samo 1-3 dana. Recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva.

Vjerovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. O čuvarkući već poznajemo mnoge blagodati jer smo u više navrata pisali o njoj. To je vrlo korisna biljka koja gotovo da ne zahtjeva nikakvu pažnju da bi rasla. Najčešće je nalazimo na stjenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima, na krovu kuće te u saksijama Potrebno je da uzmete jedan list čuvarkuće i skinite mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na njega.

Zalijepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite cijeli dan, pa navečer zamijenite sa novim listom i flasterom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći je efekat upravo tada. Za par dana, najčešće 3-4 kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korijenom, a mjesto gde je bio, popunit će zdravo tkivo. Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za kratko vrijeme. Izvor: narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar