21. 06. 2018.

Ovo su rečenice koje muškarac govori ako vas ne voli! Ako ste čuli neku, znajte da mu nije stalo…


Ovo su neke rečenice koje izgovore muškarci kada im nije baš stalo do vas. Naravno, obratite pažnju na situaciju jer nekada i u svađi kažemo nešto što nismo htjeli. Ipak, ako vam često to govori, zapitajte se:

Stvarno te volim:
Možda će vam biti smiješno, ali postoji razlika između “volim te”i “stvarno te volim”. To “stvarno” više zvuči kao pravdanje zbog osjećaja krivice.

Radi šta hoćeš:
Ukoliko vam ovo govori, to može značiti da se distancirao od vas. Ne interesuje se šta ćete uraditi i ne razmišlja o tome kako da naete rješenje za problem.
Umišljaš:
Prvo se zapitajte da li samo umišljate ili zaista imate pravo. Često će muškarci kako bi oprali svoje greške i kako se ne bi morali pravdati reći da nešto umišljate.

Ako ti se ne sviđa, nađi nekog drugog:
Ovim pokazuje da mu je svejedno hoćete li biti s njim. Ovo može biti i vid ucjene jer ćete se vi bojati da vas neće ostaviti i onda ćete raditi po njegovom. Nemojte dozvoliti da manipuliše vama.
Ne vjerujem ti:
Ako vaš partner sumnja i ne vjeruje vam, to pokazuje koliko je nesiguran u sebe. Zar da budete s nekim ko sumnja u sve što uradite?

Nemam se zašto pravdati:
Ovim pokazuje da ne uviđa svoju krivicu i da nema normalan argument koji bi upotrijebio. Okrenut će krivicu na vas, a sebe predstaviti kao nekog ko nije ništa pogriješio.
To je tvoj problem, ne moj:
Voljena osoba bi trebala biti uz vas i pomoći u rješenju vaših problema. Ukoliko vam ne želi pomoći, onda znači da mu nije stalo do vaših problema, pa ni do vas.



0 komentari:

Objavi komentar