21. 10. 2019.

JEDAN ZALOGAJ I BIĆETE NA SEDMOM NEBU: Pita koja će oduševiti sve gurmane!



Opustite se, ipak su praznici, a praznike treba bogato proslaviti. Videli smo mnogobrojne recepte sa slaninom, prženice, carbonara, musaka, obavezan dodatak za doručak uz pržena jaja… Vreme je za revoluciju u hrani, a slaninu dignuti na viši nivo sa kreativnijim receptima.

Prvo tiganj poprskajte ili namažite uljem. Zatim isecite papir za pečenje koji odgovara dimenzijama tiganja i stavite papir u tiganj. Sad dolazi zabavni deo. Položite listiće slanine od centra tiganja tako da se malo preklapaju na ivicama. Iseckajte krompir na kolutove jednake debljine. Poslažite ih u krug tako da naležu jedan na drugi. Začinite krompir solju i biberom. Kada ste to završili, oborite trake slanine preko vrha. Stavite mali poklopac na pitu kako se u toku pečenja slanina ne bi savila.

Tiganj stavite na pleh, a zatim u rernu. Stavite mali poklopac na pitu kako se u toku pečenja slanina ne bi savila. Tiganj stavite na pleh, a zatim u rernu. Pecite oko dva i po sata na 175 C. Kad bude gotovo, prevrnite tiganj u tanjir. Njeno veličanstvo – Pita od slanine

0 komentari:

Objavi komentar