19. 10. 2019.

PRVI DAN NAKON RAZVODA MOJA ŽENA JE PROVELA PAKUJUĆI SVOJE STVARI.....



Prvi dan nakon razvoda žena je provela pakujući sve svoje stvari u kutije, sanduke i kofere. Drugi dan je pozvala radnike iz agencije za selidbu, koji su odvezli njene stvari. 

Treći dan je sela za divni sto u sali za ručavanje, po poslednji put, uz upaljene sveće, laganu muziku, sladeći se s nekoliko škampi, kavijarom i bocom Chardonnaya. Kad je završila s jelom, obišla je svaku prostoriju i stavila nekoliko ljuski od škampa, premazanih kavijarom, unutar šupljine svake garnišne od zavesa (one šuplje aluminijske cevi). Na kraju je očistila kuhinju i otišla. Odmah posle, njen ex-muž je stigao sa svojom novom dragom; sve je bilo perfektno uredjeno, mirišući na čistoću.

Kasnije, malo po malo, kuća je pocela smrdeti. Njih dvoje su pokušali sve: čistili, prali i ventilirali kuću. Svaki otvor za ventilaciju je bio proveren ne bi li slučajno otkrili ostatke crkotina, a i tepisi su bili očišćeni parom. Dezodoransi su bili postavljeni na sva mesta u kući. Agencija za uništavanje štetočina i insekata je postavila plin u sve vodovodne instalacije na nekoliko dana, za koje vreme je par morao napustiti kuću, i uz to je morao skupo platiti postavljanje novog debelog tapisona od vune. Ništa nije pomoglo. Ljudi su ih prestali posećivati. Radnici agencija za popravke i održavanje su odbili nastaviti daljnji rad na kući … Kućna pomoćnica je dala otkaz.

Konačno, ne mogavši više podnositi smrad, odlučili su se preseliti. Nakon mesec dana, smanjivši vrednost kuće za 50%, jošuvek nisu uspeli naći kupca za “smrdljivu kuću”. Što viće, vest se proširila, pa ni sami predstavnici agencija za nekretnine u dotičnom mestu više nisu odgovarali na telefonske pozive. Na kraju su morali podići veliki bankovni kredit, kako bi kupili novu kuću. Bivša supruga je nazvala muža da ga pita kako je. On joj se požalio na muke koje ima s kućom. Ona ga je strpljivo saslušala i rekla da oseća čežnju za bivšom kućom i da je spremna odreći sejednog dela koji joj pripada nakon razvoda po zakonu, u zamenu za kuću. Uvidevsi da bivša supruga nema pojma o odvratnom mirisu u kući, on se odmah složio s cenom koja je iznosila oko 1/10 od stvarne vrednosti kuće.

Ali, uz uslov da ona potpiše ugovor istog tog dana. Žena je pristala i za manje od jednog sata, njegovi advokati su joj uručili dokumente na potpis. Nedelju dana kasnije, čovjek i njegova ljubavnica su, uz zluradi osmeh, promatrali radnike kako pakuju njihove stvari, kako bi ih preselili u njihovu novu kuću … Uključujući i garnišne za zavese…

0 komentari:

Objavi komentar