18. 10. 2019.

OVA DJEVOJČICA JE OTIŠLA DA KUPI SLADOLED I NIKAD JE VIŠE NISU VIDJELI: Poslije 20 godina stigla je novčanica sa PORUKOM!



Gotovo dvije decenije nakon što je Mikele Bigs nestala ispred svoje kuće u Arizoni, policija je dobila dojavu da je djevojčica živa. Do istražitelja je stigla novčanica od jednog dolara sa porukom na kojoj piše: “Živa sam.” Novčanica od jednog dolara na kojoj se nalazi šifrovana poruka pojavila se u Viskonsinu prije sedmicu dana, više od 1.000 kilometara daleko od mjesta na kojem je Mikele nestala.

Ja sam Mikele Bogs, oteta iz Mese, i živa sam – piše u šifrovanoj poruci na novčanici. Novačanica je štampana 2009. godine. Rukopis na njoj djeluje kao dječiji, a ime Mikele je pogrešno napisano. Policija je novčanicu preuzela 14. marta ove godine, ali istražitelji strahuju da je možda riječ o nečijoj okrutnoj šali. Problem predstavlja to što nije moguće utvrditi koliko ljudi je bilo u konataku sa novčanicom i kao je ona uopšte dospjela tamo gdje je pronađena.

  Novčanica je bila mali dašak nade, ali mi zapravo ništa ne možemo da uradimo s njom – rekao je jedan od istražitelja. Mikele Bigs nestala je dok je čekala sladoled ispred kamiona sa sladoledom koji je stajao ispred njene kuće u Mesi u Arizoni. Kimber, sestra nestale Mikele, posljednje je koja ju je vidjela živu 1999. godine. Razdvojile su se ispred kamiona sa sladoledom na 90 sekundi i u upravo u tom periodu Mikele je nestala. Bicikl nestale djevojčice pronađen je u susjednoj ulici, kao i nekoliko novčića kojima je planirala da plati sladoled.

0 komentari:

Objavi komentar