14. 04. 2018.

ZADEBLJALI TABANI, PETE… EVO ŠTA TREBA DA URADITE DA BI VAŠA KOŽA NA STOPALIMA POSTALA LIJEPA I GLATKA…


Svi pravimo gršku kada pokušavamo odstraniti zadebljalu i tvrdu kožu sa stopala grubim fizičkim potezima, ribanjem. Mnogo zdravije i jednostavnij, na kraju i manje bolnije je takva stopala očistiti pilingom, kupkom ili nekim sličnim nježnijim zahvatima. Donosimo vam jedan od načina koji je vrlo uspješan.

EVO ŠTA TREBA DA URADITE DA BI VAŠA KOŽA NA STOPALIMA POSTALA LIJEPA I GLATKA: 

PILING OD MEDA I RIŽE:
Odumrle stanice kože potrebno je odstraniti jer ispod njih se krije zdrava nova koža, a u ovom slučaju najbolje će vam pomoći dobar peeling.

 
Priprema:
Pola šalice riže usitnite u multipraktiku i dodajte u smjesu od 2 dcl jabučnog octa i 2 jušne žlice meda. Dobro izmiješajte i smjesu utrljajte u tvrdu površinu kože na petama. Med i ocat omekšat će kožu dok će riža pomoći u uklanjanju mrtvih stanica.


KREMA OD BEDEMOVOG ULJA:
Nakon pilinga stopala je potrebno isprati i dobro posušiti te kožu nahraniti. Za opskrbu kože poterbnom vlagom i adekvatnim vitaminima maslinovo ulje je idealno zbog obilja vitamina E.

Priprema:
4 jušne žlice maslinovog ulja pomiješajte s pet kapi bademovog ulja, nanesite mješavinu na pete i kružnim pokretima po cijeloj površini umasirajte. Preuzeto sa: http://sve-za-vas.info


0 komentari:

Objavi komentar