25. 04. 2018.

Svekrva i muž mi godinama prigovaraju da sam ljenčina i neradnik. Ustvari sam diplomirana pravnica i nisam željela da se spuštam i radim kojekakve


Svekrva i muž mi godinama prigovaraju da sam ljenčina i neradnik. Ustvari sam diplomirana pravnica i nisam željela da se spuštam i radim kojekakve poslove.

Međutim morala sam nakon svih ovih godina popustiti i danas sam počela da se obučavam za rad u jednoj poslovnici igara na sreću. Mislim posao ispod svakog nivo, ali jednostavno sam morala pristati da radim taj posao… Oko podne je došao šef svih poslovnica u gradi i rekao mi da treba da pođem sa njim na DETALJNE RAZGOVORE… Nisam mogla ni da pretpostavim o čemo je ustvari riječ, krenula sam sa njim, a ubrzo smo stigli pred jednu stambenu zgradu.

Rekao mi je da je tu stan i ako sam stvarno zainteresovana za posao da moram sa njim da se “malo družim” u tom stanu. Spustio je svoju ruku na moje koljeno, a ja sam tada u sekundi skontala kako da cijelu situaciju okrenem u svoju korist, ipak sam ja diplomirala pravo i to na DRŽAVNOM FAKULTETU.

Rekla sam mu da sam diplomirana pravnica i ako mi može obezbijediti posao na tom nivou obrazovanja, da ću bez problema da sa njim odem u taj FAMOZNI STAN. Rekao mi je da nije nikakav problem jer uskoro baš treba da prime jednog pravnika, i da bi mene primili, ali da moram biti sa njim u tom stanu. Narednih dana očekujem poziv, taman toliko vremena da razmislim, šta mije činiti, prihvatiti, ili pak ne.


0 komentari:

Objavi komentar