28. 04. 2018.

NAJNOVIJA PROGNOZA: Kakvo će biti vrijeme za Prvi maj



Ako niste bili sigurni kakvo će vreme biti 1. maja i da li uopšte vredi truda organizovati izlet i boravak u prirodi, imamo za vas lepu vest.

Vreme će, na ovaj državni praznik, biti lepo i sunčano. Neradni dani, pošto je u pitanju državni praznik, su ponedeljak i utorak, 1. i 2. maj. Pa u skladu sa tim, organizujte i svoje slobodno vreme, ako ga budete imali. Mnogi će, zbog Prvomajskog uranka, poraniti ujutru, da na vreme "rezervišu" najbolje mesto na nekom izletištu. Do kraja aprila predviđa se toplo i uglavnom suvo vreme.

Prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura biće od 6 do 12, a najviša dnevna od 19 do 26 stepeni. Ali, se i do sredine maja očekuje toplo i suvo vreme, sa jutarnjom temperaturom od 10 do 14 i najvišom dnevnom od 18 do 24 stepena. Kiša ili kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom predviđaju se početkom maja, tačnije 1. i 2. maja.

Prema prognozi Accuweather, 1. maja predviđa se temperatura od 10 do 22 stepen. Oni prognoziraju i da su moguće padavine, sa malo kiše ujutru. Ali, ne brinite, prema rečima ,meteorologa za 1. maja prepodne biće suvo i pretežno sunčano. Tek popodne i uveče moguća je lokalna kiša, pljuskovi i grmljavina. Ali, to će biti samo lokalna pojava. Maksimalna temperatura u ponedeljak, 1. maja, biće prijatnih 20 stepeni. Slično vreme se očekuje i drugog dana praznika.


0 komentari:

Objavi komentar