14. 04. 2018.

Kako za 10 dana ukloniti kamen iz bubrega uz pomoć prosa.


Obično proso je pristupačno, jednostavno i zaista čudesno sredstvo za lečenje bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme sa bubrezima. 

U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lek za lečenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urotraktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i leči cistitis. Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva. Predlažem vam jedan zaista čudesan i delotvoran recept ruske narodne medecine za lečenje bubrega koji ce pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, peska i sitnog kamenja. Recept uklanjanja kamena iz bubrega: Uveče, 1 cašu (200 gr ) prosa isperite u toploj vodi.

Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lek. Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite. Kako ukloniti kamen iz bubrega uz pomoć prosa:  Proso nemojte bacati. Skuvajte zdravu kasu i pojedite je za dorucak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta). Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku.

Ovaj odvar treba piti 10-15 dana. Rezultat: posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta. Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega. Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbeći potencijalne bolesti i čistićete ga na prirodni način. Mešavina limuna i maslinovog ulja, koja se koristi za čišćenje jetre je takođe podstiče razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.



0 komentari:

Objavi komentar