29. 04. 2018.

Da vaše biljke cvetaju dugo i bogato: Bujno cvetanje i lepo lišće omogućiće nam OVAJ rastvor


Bilo koje saksijsko cveće povremeno treba prihranjivati, naročito u vegetativnom periodu i periodu cvetanja. Izazvati povećani rast i cvetanje i najbeznadežnije biljke, pomoći će vam obični kvasac.

Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka.

Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke. Dakle, ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvetaju dugo i bogato, možete pripremiti rastvor za njihovu prihranu.

Biće potrebno:

– 10 gr svežeg kvasca
– 1 kafena kašičica šećera
– 1 litra tople vode


Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, dodajte šećer i promešajte. Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cveće dvaput mesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u prolećno-letnjem. Primetićete kako lišće postaje zelenije, a cvetanje bujnije i bogatije.0 komentari:

Objavi komentar