29. 04. 2018.

JEDEMO OTROV! EVO KAKO IDENTIFIKOVATI GMO PARADAJZE U 2 JEDNOSTAVNA KORAKA!


Činjenica je da treba jesti voće i povrće, i svu zdravu hranu, ali je pitanje: da li je ona zaista zdrava. Postoje mnogi ljudi koji ne mogu identificirati GMO paradajz. 

U ovom članku, mi ćemo predstaviti vam jednostavan način koji će vam pomoći da odredite ove vrste paradajza. Koji je razlog za to? Činjenica je da je FDA odlučila da, kao potrošača, ne bi trebalo da vas zanima da li konzumirate paradajz koji je hibridna vrsta sa ‘žaba’ genom, tako da oni postanu otporni na niske temperature. Postoje potrošači koji mogu biti zabrinuti zbog činjenice da konzumiraju modificiranu hranu.

Ovdje možete pročitati kako utvrditi da li je povrće i voće koje kupujete genetski modificirano. Evo kako možete saznati: Prvo, treba da znate da su voće i povrće koje se uzgaja na uobičajen način (sa ubrizgavanjem kemikalija) označeni sa kodom koji se sastoji od četiri znamenke. Također, organski uzgojeno voće i povrće ima cijenu sa kodom koji se sastoji od pet cifara, počevši od 9.

Genetski modificirano (GM) voće i povrće ima cijenu sa kodom koji se sastoji od pet cifara koje počinju sa brojem 8.To je veoma važno znati, sjetite se ovih savjeta. Više od 85 % prerađene hrane u SAD-u je genetski modificirano. Međutim, u mnogim evropskim zemljama, kao što su Austrija, Francuska, Njemačka, Grčka, proizvodnja i prodaja GMO proizvoda je zabranjena.



0 komentari:

Objavi komentar