27. 04. 2018.

HERPES na usni… Evo kako da ga uklonite bukvalno za samo jedno veče… jedan dan! SVE ŠTO VAM TREBA ZA TO JE:


Herpes na usni ili oko usana je u ove hladne dane vrlo česta pojava i mnogi se muče sa ovaim ukoliko se na vrijeme ne počne liječiti jako neugodnim i bolnim stanjem. Herpes je kao što se zna mali plik u kojem se nalazi tečnost i kod liječenje herpesa najvažnije je, kao uostalom i kod svih zdravstvenih problema početi na vrijeme sa istim.


Što znači vrlo bitno je ne dozvoliti pojavu plika jer tada dolazi do tih bolnih stanja, a i samo liječenje je dugotrajnije, da ne govorimo o estetskim mukama. Znači čim osjetite promjene na usni, odnosno koži oko usana, znatezanje kože, odnosno crvenilo istog trenutka bi trebali početi sa korištenjem preparata koji će u korijenu spriječiti nastajanje herpesa, stvaranja plika i kasnije krastice, odnosno bolnog stanja.

Postoji veliki broj mediciniskih preparata, koji daju jako dobre rezultate, ali za mnoge osobe ti preparati su nedostupni zbog njihove u prinicipu visoke cijene. Takođe postoji i nekoliko alternativnih i prirodnih metoda liječenja. Sigurno ste nekad od nekoga čuli da vosak iz ušiju daje jako dobre rezultate u sprečavanju herpesa, ali isto tako vjerujemo da ste se na ovaj metod mnogi zgorzili i da mnogi nisu sa testiranje ovog metoda. Međutim prirodni metod koji je takođe jako uspješan i djelotvoran je onaj sa BIJELIM LUKOM.

Potrebno vam je čehno bijelog luka, kojeg ćete oguliti i isjeckati na sitne komadiće. Nakon toga ga nanesite na herpes i ostavite da djeluje svega 10 minuta, poslije čega ga možete ukloniti i taj dio isprati sa vrelom vodom. Preporučljivo je da cijeli postupak ponavljate 5 puta u toku dana, kako biste u roku od 12 sati sasvim uklonili herpes. Jedino postoji iznimka, ukoliko je veći herpes, onda ćete cijeli postupak morati ponoviti i drugi dan. U bijelom luku nalazi se velika količina minerala, među kojima su najzastupljeniji sumpor, željezo, kalcij i fosfor. Osim toga, obogaćen j ei eteričnim uljima – alin i alicin. I za kraj još jednom da ponovimo da je za učinkovitost svakog metoda, kako medicinskih tako i ovih alternativnih najvažnije da se sa liječenjem herpesa ne čeka i počne prije nego se plik pojavi i… ODRŽAVAJTE VAŠ IMUNITET NA VISOKOM NIVOU te tako preventivno djelujte na pojavu herpesa.

0 komentari:

Objavi komentar