24. 04. 2018.

Mnogi misle da su debeli a zapravo griješe. Evo zbog čega vam je stomak velik i kako se riješiti toga


Ukoliko jedete hranu tešku za varenje, vaš stomak će biti nadut. Zato trebate izbjegavati začinjenu hranu, brzu hranu. Moguće je i da vam neke namirnice smetaju, da ste alergični na njih. Većina osoba najčešće smeta gluten.

Trebate se informisati u kojim namirnicama se nalazim, te namirnice izbjegavajte.Možda vam zvuči teško preći na taj novi način ishrane, ali možete ako se potrudite. Namirnice s glutenom lako možete zamijeniti sa namirnicama koje nemaju gluten, stoga se informišite.

Količina:
Količina hrane koju unosite može uticati na to kako će se vaš stomak osjećati. Zato ne treba da se prejedate niti da se izgladnjujete. Jedite normalne količine i obratite pažnju da ne jedete baš brzo.
Alkohol:
Alkohol će dovesti do raznih problema, pred uništavanja organa, dovest će do nadutosti, bolova u stomaku i gasova.

Vještačka pića:
Vještački, gazirani i slični sokovi su prepuni otrova. Samo će vam naštetiti. Bolje je da pijete prirodne sokove. Kako biste se osjećali bolje trebate jesi laganiju hranu, dosta voća i povrća. Pored toga preporučuje se da pijete probiotike koji pomažu da se crijeva oporave. Prirodni probiotici su kefir, jogurt. Njihovom konzumacijom ćete primjetiti znatno poboljšanje kod probave. Izvor: megagiga.info

0 komentari:

Objavi komentar