28. 04. 2018.

BACATE JE, A NE ZNATE KOLIKO VRIJEDI: Ljuska od jajeta je lijek za mnoge bolesti!


Mnoge je stvari koji iz našeg organizma crpe kalcijum, poput sjedenja, alkohola, kafa i gaziraih pića. Manjak kalcija karakterističan je za trudnice i žene u menopauzi, starije muškarce kao i one osobe koje pate od probavnih poremećaja.


Kako bi unos kalcija povećali najbolje je se okrenuti ljusci jajeta, koja je najbolji prirodni izvor tog minerala, a i tijelo ga lahko apsorbira, jer ljuska po hemijskom sastavu skoro pa identična ljudskim zubima i kostima. U nastavku pročitajte sve zdravstvene prednosti jaja po naš organizam, piše “Novi“…

Lijek za gastritis:

Pomiješajte žlicu mljevenih ljuski sa žlicom mljevenog muškantnogorščića i šećer. Uzimajte ovo tri sedmice, tri puta na dan po žlicu.

Osim toga možete na vrh noža staviti ljuske jaja i pomiješati ih sa limunovim sokom. Kada se to otopi, dodajte decilitar mlijeka. Pijte 2x na dan ujutro na prazan stomak i navečer.

Jačanje organizma i čišćenje krvi:

Uzmite 4 ili 5 ljuski od jaja i dobro operite, zdrobite i stavite to u tri litra vode. Vodu s ljuskama čuvajte u frižideru sedmicu dana i koristite kao vodu za piće. Dnevno uzimajte po tri čaše.


0 komentari:

Objavi komentar