15. 04. 2018.

DIJABETES JE JAKO PODMUKLA BOLEST!!! Ovo su 2 rana simptoma dijabetesa koje ne smijete ignorisati, AKO ŽELITE DOBRO VAŠEM ORGANIZMU!!!!


Dijabetes je izuzetno rasprostranjena bolest i vrlo opasna, pogotovo ako se stanje bolesti nekontroliše. Mnogi oboljeli od ove bolesti čak godinama i ne znaju da su ustvari teško bolesni i kada to saznaju obično bude jako kasno, tj. mnogi vitalni organi budu jako oštećeni.


Zbog toga je jako, jako bitno da bolest prepoznate u ranoj fazi i na vrijeme počnete sa terapijama te na taj način sačuvate vaše tijelo i vitalne organe. Postoji mnogo simptoma, ali ova dva su najjaasnija i vrlo lako prepoznatljiva, tako da ukoliko primjetite ove simptome, pogotovo ako su u kombinaciji obavezno se obraite vašem doktoru. Ti simptomi su:

Pretjerana žeđ i mokrenje:
Jedan od najranijih i najcescih znakova dijabetesa. Ako ne možete nikako ugasiti žeđ i i wc idete više nego obično, to može biti zbog velikog viska glukoze u krvi.

Kada se to dogodi, bubrezi moraju raditi dodatno da filtriraju šećer, što uzrokuje stalno odlazenje u wc . Pretjerano mokrenje dovodi do dehidracije, što je ono što donosi ucestalan osjećaj žeđi.

Neobjašnjiv gubitak težine i stalna glad:

To se odnosi na iznenadne periode mršavljenja koji nemaju nikakve veze s dijetom ili vježbama. Teško je procijeniti sa koliko mršavljenja bi trebali biti veoma zabrinuti , ali ako izgubite oko pet posto svoje tjelesne težine u šest mjeseci do godinu dana, svakako biste trebali posjetiti ljekara.


0 komentari:

Objavi komentar