16. 03. 2018.

Da ne povjerujete, do 75% piletine je kanceregeno. Pogledajte kako prepoznati!


Za ljudsko zdravlje, farmske životinje mogu biti izrazito opasne jer bivaju na otrovnim tvarima koji su bogati pestcidima. A domaće othranjenje životinje pružaju samo najbolje i najzdravije osobama kako bi zadržali svoje zdravlje optimalnim. Najveća prijetnja domaćih životinja su… kokoši, one odrastaju u nezdravoj okolini, pa mogu davati meso i jaja koja su puna opasni tvari.

Arsen predstavlja hemijski element, i on može biti organskog ili anorganskog porijekla. Anorganski arsen je puno više štetan i dokazano je kancerogen. Svježa piletina je roskaste boje, bez sluzavih nakupina. Kod piletine koja nije svježa ili je pokvarena boja mesa može poprimiti sivu nijansu te se mogu pojaviti crne, sive, zelene,

smeđe ili bijele pjege ili mrlje, također, pojavljuje se kiseo miris ili miris sličan amonijaku, a površina mesa prekrivena je sluzavim i ljepljivim slojem. Prve promjene mogu se najbolje uočiti na najvlažnijim dijelovima, kao što su: područje ispod krila, između trupa i nogu te u trbušnoj šupljini.

0 komentari:

Objavi komentar