23. 03. 2018.

I NE SANJATE ŠTA SVE MOŽE PAPIR ZA PEČENJE: 5 SJAJNIH TRIKOVA!


Pored svima poznatog trika da se kolači ne zalijepe za pleh, papir za pečenje možete upotrebiti da riješite i još neke sitnije probleme u kući. Evo 10 novih načina za upotrebu papira za pečenje koji će vam učiniti život lakšim i eliminisati male smetnje koje često niko ne zna kako da popravi!

Uglancajte česme:
Papirom za pečenje uglancajte česme da dobiju sjaj! Glancanjem, papir će ukloniti fleke od vode, a vosak sa papira će česme, na neko vrijeme, zaštititi i od nastanka novih fleka.
Očistite pod:
Papir za pečenje postavite kao krpu za brisanje poda i obrišite pod na uobičajen način. Pokupićete svu prljavštinu sa poda i uglancati ga voskom sa papira.
Očistite peglu:
Ako vam se pegla ulijepila, uradite sljedeće: na papir za pečenje pospite so i kada se pegla ugrije do maksimuma,lagano trljajte dok se ne skine sva prljavština.
Sprečite škripu vrata:
Vrata koja škripe jer zapinju prilikom zatvaranja i otvaranja istrljajte papirom za pečenje i riješite se neprijatnog zvuka. Vosak sa papira će obložiti ivice i vrata će se lakše zatvarati i otvarati.
Očistite metalne šipke:
Da bi prstenovi na tuš zavesi lakše klizali, šipku istrljajte papirom za pečenje i na taj način je podmažite i obrišite od prašine koja se sigurno zalijepila vremenom. Isti princip čišćenja prašine primjenite na šipke u ormarima i plakarima. Glancanjem, one će i ponovo zasijati.

0 komentari:

Objavi komentar