29. 03. 2018.

Ona je imala 47 sinova i jednu kćerku – evo kako izgleda kćerka i jedina nasljednica ČUVENE PJEVAČICE ESME REDŽEPOVE


PREMINULA JE 2016.GODINE, RADI SE O ESMI REDŽEPOVI KOJA JE SVIMA OSTALA UPAMĆENA PO TOME ŠTO SE BAVILA HUMANITARNIM RADOM I BILA JE JEDNA OD NAJVEĆIH HUMANITARCA DANAŠNJICE.

Ona je imala 50 godina svoju karijeru, a usvojila je za to vrijeme čak 47 sinova i jednu kćerku. Rekla je kraljica romske muzike prije smrti za svoju mezimicu ELEONORU: Rekla je da se slaže baš odlično, kao majka i kći, u kasnijim satima je bolje imate žensko dijete nego muško, rekla je da se nije prevarila nikako. Studirala je na univerzitetu ESRA u Skoplju Eleonora, a trebala bi već iduće godine da diplomira solo pjevanje. Esma’s Band, njihova je članica tri godine, to je prati.

Evo kako ona izgleda, prava je ljepotica, zar ne: Esma važi za jednu od najuspješnijih makedonskih pejvačica, veliki je humanitarni radnik, kao i pisac pjesama, ali i pjevačica. Umrla je 11.decembra 2016.godine. Popularna je postala širom Evrope zbog izvođenje romske narodne muzike, imala je ljepotu i šarm.

Iz siromaštva se izdignula, dočekivana je sa velikim oduševljenjem od strane poznatih svjetskih ličnosti, kao i političara. Ona je bila glasnogovornik Roma u Evropi, bila je jako prisna i sa Josipom Brozom Titom. Kraljica cigana, ona je kulturni ambasador Republike Makedonije.
Mnogo je doprinijela muzici ESMA; bila je jedna od najpopularnijih pjevačica ne samo u Makedoniji, nego na Balkanu, svijet je žalio zbog toga što je ona umrla, iza nje su ostali veliki hitovi. Njena najpoznatija pjesma je ČAJE ŠUKARIJE, nastupala je inače i na Eurosongu 2003.godine. Nažalost, više nije s nama. Preuzeto sa: http://novi.ba


0 komentari:

Objavi komentar