24. 03. 2018.

ŽENA SE PORAĐALA 40 SATI: Zatim je doktorica bolje pogledala i otkrila neočekivano iznenađenje


Poklon je dobio od svoje žene Nicole koja je nakon dugo vremena uspjela ostala trudna, ali ni jedno ni drugo nisu bili svjesni koliko će se njihovi životi zapravo promjeniti.

Vjerovali su kako bi trudnoća trebala proticati prirodno, uz par posjeta doktorima i nekim lijekovima. Odbijali su odlazak na ultrazvuk. Nicole se htjela poroditi kod kuće uz pomoć babice. Ovakvi porodi postaju sve češći, te se jedna od 1000 trudnica odluči na to. Kako je Nicole bila samo u 36. sedmici trudnoće, par je bio prisiljen da ode u bolnicu radi poroda. Matthew ju je odvezao u Spectrum Health Gerber Memorial bolnicu u Michiganu. Grad je bio pogođen jakom snježnom olujom te je Matthew prvo morao očisiti prilaz kući.

Zatim krenuti na put od 2 sata do bolnice. U bolnicu su stigli u petak u 4 sata ujutro, a trudovi su se nastavili tokom cijele subote. Tada je Nicole odlučila da promjeni ideju o porođaju bez lijekova… Prošlo je 30 sati od početka trudova, a Nicol je bila u bolovima te je jedva disala. Nakon konsultacije sa doktorima, Nicole je primila malu dozu pitocina što joj je pomoglo pri trudovima. Poslije 4 sata borbe, Nicole je primila epiduralnu injekciju da joj smiri bolove. 48 sati nakon pucanja vodenjaka, na svijet je konačno stigla njihova beba po imenu Blakeley Faith. Doktorica Mega Forshee je bila spremna da ukloni posteljicu kada je osjetila još jednu glavu.

Sat vremena nakon rođenja kćerke, na svijet je stigao i njihov sin Cade Matthew. Niko u sobi, čak ni sami roditelji nisu bili spremni na blizance. Ponosni i šokirani roditelji su shvatili da se sve neće odvijati baš onako kako su planirali. Također su shvatili da će im biti potrebna još jedna kolijevka, još jedan krevetić i još jedna sjedalica za automobil. Oni tvrde da im je drago što su kroz trudnoću prošli sasvim prirodno, ali također da su donijeli pravu odluku za upotrebu lijekova onda kada je trebalo. Doktorica Megan koja je radila porođaj tvrdi kako nikada prije nije vidjela nešto slično, te da nikada neće zaboraviti ovaj par i ove dvije bebe. Možemo samo zamisliti osjećaje koji su prošli kroz misli Matthewa i Nicole. Obje bebe sada polako rastu te se dobro osjećaju, a mi im želimo sve najbolje u životu i puno sreće.




0 komentari:

Objavi komentar