21. 03. 2018.

ZABORAVITE MASNOĆU NA VAŠEM ŠPORETU: Blistav šporet za 5 minuta pomoću samo ova dva sastojka!


Sigurno vam je mučno da čistite tvrdokorne mrlje na šporetu jer to vrlo teško ide. Ribamo i ribamo, ali se mrlje teško skidaju. Vjerovatno zbog svega toga koristite hrpu hemikalija jer želite njima skinuti ove tvrdokorne mrlje. E pa to nije zdravo, a čak vam i nisu od pomoći. Osim što i s njima teško skidate mrlje, upotreba tih hemikalija je loša po vaše i zdravlje vaših ukućana, piše “megagiga“… Umjesto toga, isprobajte ovo jednostavno rješenje koje neće dovesti do štetnih posljedica po vas. Ovdje su vam potrebni sastojci koje vjerovatno imate u svome domu, a uspješno će otkloniti i najtvrdokornije mrlje, pa i one za koje ste vjerovali da se ne mogu otkloniti.
Evo šta vam je potrebno:


  • Kašičica sode bikarbone
  • malo limunovog soka
Prvo na mrlje iscijedite limunovog soka, a onda ostavite da stoji tako 10-ak minuta. Potom stavite sodu bikarbonu i očistite krpom. Tvrdokorne mrlje će nestati. Soda bikarbona će otkloniti i mrlje sa odjeće, a uspješna je i zamjena za dezodoranse.

Dezodoransi izazivaju rak dojke i puni su štetnih sastojaka, zato je bolje koristiti sodu bikarbonu ili bar uzimajte dezodoranse na kojima je naglašeno da ne sadrže aluminij i ostale teške metale.

0 komentari:

Objavi komentar