13. 03. 2018.

RUSKA TRAVARKA PODIJELILA RECEPT S KOJIM ĆETE BRZO SKINUTI SUVIŠNE MASNE NASLAGE!


Dr Stefanovska otkriva: “Zahvaljujući ovom receptu, grupa žena je uspješno smanjivala obim struka za 1 cm dnevno!” Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz tijela, poboljšava funkciju mozga, pamćenje, sluh i vid.   Glavni sastojci ovog recepta je sveži ren, med i neprskani limun sa korom. Blagotvorno dejstvo meda i limuna je opšte poznato, dok renu nije posvećeno dovoljno pažnje.
Ren (lat. Armoracia rusticana) je biljka sa višegodišnjim zelenim listovima, bijelim korenom i oporim ukusom. Dolazi iz Mediterana i zapadne Azije. U ishrani se najčešće koristi korijen rena, ali često su veoma ukusni i mladi listovi biljke. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđa, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor …) ren je izuzetno dobar kao lijek. Njegova ljekovita svojstva su poznata još iz antičke Grčke.

Čak i 1500 godina pre nove ere ljudi su ga koristili za ublažavanje bolova u leđima, piše webtribune.rs. Neophodan je kao dodatak drugim jelima, posebno u masnoj hrani, jer pomaže u varenju. Ren čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, a najviše se preporučuje za dijabetičare. Stimuliše reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu crijeva. Sok od rena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice. Pospješuje funkciju varenja stimulacijom izlučivanja želudačnih i crevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Ren stimuliše jetru, stimuliše srce i cirkulaciju i pored toga je odličan diuretik, a pomaže i kod reumatizma.

Sastojci:

– 125 g hrena
– 3 neprskana limuna
– 3 kašike meda


Priprema:

Pripremite 125 grama rena i blenderom ga usitnite.  Uzmite tri limuna, isjecite ih, izvadite sjemenke iz njih i zajedno sa korom ih usitnite blenderom, a zatim pomješajte sa renom. Nakon toga dodajte tri kašike meda i sve dobro sjedinite. Držite ovu smejesu u zatvorenoj tegli u frižideru. Uzmite jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok.Koristite 3 nedelje i vidjećete kako se smanjuje obim vašeg struka!  Izvor: novi.ba

0 komentari:

Objavi komentar