19. 03. 2018.

Pritisnite ovu tačku i držite tačno 60 sekundi. Ono što ćete onda osjetiti u vašem tijelu će vas ostaviti bez komentara!


Možda ste čuli za akupresuru, metodu koju su još ranije praktikovali Kinezi, a i dan danas ih koriste ljudi kako bi se oslobodili bola na različitim dijelovima tijela.Prema mnogim studijama, pritiskanjem akupresurnih tačaka pravilno, možete iskusiti pozitivne rezultate u odnosu na bol i nelagodnost. Najbolja stvar kod akupresure i refleksologije je što možete sami sebi pomoći.
Akupresura i refreksologija
U refleksologiji i akupresuri restorativna masaža pritiska u određenim dijelovima šake i stopala, olakšavaju optimalno zdravlje i ublažavaju bol. Akupresura ne samo što pomaže da se riješite bola, već i u mučnina, vrtoglavica i mnogih drugih stvari.
Lupanje srca
Možda ćete nekad iskusiti da vam srce odjednom počinje ubrzano kucati. To može biti rezultat anksioznosti i nervoze.
More mira

Tačka akupresure nalazi se u centru grudne kosti i naziva se “more mira”, stoga, pritisnite ovu tačku palcem 1-2 minuta i dišite polako.
Prednosti “moru mira”
Za liječenje nervoze, probleme u grudima, lupanje srca, astme, kašlja, anksioznosti i nekoliko problema sa grudima kao što su nedovoljno laktacije i mastitis.
Tačka trećeg oka
To je još jedna tačka mirovanja i nalazi se između obrva. Stoga, imenovana je kao treće oko.
Benefiti tačke trećeg oka
Na kontinuirano pritiskanje tačke, svi poremećaji spavanja, nesanica, glavobolja, problemi s očima, vrtoglavica, zapušenje nosa, nestaće.
Aktivirajte ovu tačku
Da bi aktivirali tačku trećeg oka, potrebno je da zatvorite oči i sjednete u opuštenu poziciju. Stimulišite ovu tačku srednjim prstom i dlanovima, pritisnite tačku 1 minut i dišite duboko.
Stomak
Mnogi refleksolozi preferiraju ovu tačku zato što pomaže da se stvori pokret koji poboljšava proces disanja i daje osjećaj olakšanja.
Podlaktica
Ovo je klasično mjesto za refleksologiju i akupunkturu. Stres i anksioznost zapušavaju protok energije u tijelu koje bi ova tačka mogla da popravi. Pomaže da se energija kreće u pravom smjeru, pomažu vašem mentalnom fokusu i smanjuje stres.

Dlan
Onog trenutka kada pritisnete ovu tačku, osjetićete kako stres isparava. Nalazi se na jednoj od najvažnijih meridijana (energetski kanal) koji utiče na srce, jetru i pankreas. Vjeruje se da se mnogo stresa zadržava u jetri. Takođe je odlična tačka za liječenje glavobolje, nesanice, bolova u stomaku, probavnih smetnji – od kojih svi mogu biti posljedica stresa.
Dokoljenica
Ako osećate stres u gornjem dijelu tijela, masiranje ovog mjesta je savršeno.
Stopalo
Pritisak na ovu tačku može da pomogne opterećenom i stresnom umu. Neki refleksolozi vjeruju da je ovo najbolji meridijan za liječenje pankraesa, u centru stopala.Najvažniji savjet koji trebate da imate na umu.Najvažniji dio polazi iz disanja. Potrebno je ravnomjerno i duboko da dišete. To će opustiti cijelo tijelo i um.Izvor: fokuzz


0 komentari:

Objavi komentar