19. 03. 2018.

ONE SE STIDE SVOG IMENA! Ilduza, Sami, Ramiza – znate li KO SU?



Pred vama su prava imena nekih od najpopularnijih ličnosti sa javne scene. Mnoge poznate ličnosti odlučile su da promene svoja imena. Neki su to uradili jer im imena nisu bila dovoljno zvučna, pa su želeli da ih ljudi lakše zapamte, a nekima se jednostavno nije dopalo vlastito ime. Njihovi pseudonimi su se toliko ustalili da se publika čak i ne seća kako se zapravo zovu. Pred vama su prava imena nekih od najpopularnijih ličnosti sa javne scene.

Dara Bubamara – Radojka Adžić:
Dara je jedna od najpopularnijih pevačica na javnoj sceni, a u poslednje vreme mnogi su se šalili na račun njenog pravog imena – Radojka. Neki su se pitali kako je nastao njeno umetničko ime, uz čuveno pitanje “kako Dara od Radojka?”, ali se pevačica nije preterano upuštala u objašnjavanje.
Lepa Lukić – Lepava Mušović:
Ko bi rekao da se Lepa Lukić, jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, zapravo zove Lepava Mušović. Rođena u Miločaju, Lepava je kao devojka započela muzičku karijeru, kada je promenila ime u Lepa, a prezime je uzela od supruga. Iako se kasnije ponovo udavala, prezime Lukić je zadržala.

Nada Topčagić – Senada Topčagić:
Veselu pevačicu svi znaju kao Nadu, ali njeno ime zapravo je Senada. Iako se udala za Zlatka Đorđevića, na sceni je zadržala svoje prezime Topčagić, dok je umesto pravog imena koristila nadimak Nada.
Ana Bekuta – Gordana – Nadežda Polić:
Verovatno je Ana smatrala da je njeno pravo ime predugačko za javnu scenu, te se oduvek predstavljala pod pseudonimom Ana Bekuta. Pod njim je postala i poznata, a danas su mnogi zaboravili da se zapravo zove Gordana – Nadežda Polić.

Ilda Šaulić – Ilduza Šaulić:
Ćerka kralja narodne muzike Šabana Šaulića dobila je ime po svojoj baki Ilduzi. Međutim, ona je odlučila da se publici predstavi pod nadimkom Ilda, te je danas svi tako i znaju. I njenu baku su svi zvali Ilda, a Šaban je čak majci i bratu posvetio pesmu “Ilda i Ahmet”.
Seka Aleksić – Zuhra Ramizaj:
Jedna od najpopularnijih pevačica na javnoj sceni otkako se pojavila predstavljala se kao Svetlana Seka Aleksić, ali ona je 1981. godine rođena kao Zuhra Ramizaj u Zvorniku. Kada je započela muzičku karijeru promenila je ime u Svetlana, a nadenula je nadimak Seka po kom je i danas poznata. Preuzeto sa: pink.rs

0 komentari:

Objavi komentar