14. 03. 2018.

Niko na vjenčanju nije znao šta krije ispod haljine – onda je pas napao i razotkrio cijelu istinu!


Mnogo puta, kad se psi ponašaju čudno, postoji razlog za to – i zasigurno postoji dokaz za teoriju da psi mogu osjetiti kad nešto nije uredu. Ova priča koja dolazi s jednog vjenčanja u Nigeriji, kojem je prisustvovalo pola sela, odličan je primjer za to. Nažalost, psi nas nekad tako jako žele zaštititi, da često u svemu tome zadobiju povrede, a u krajnjim slučajevima i izgube svoj život. Tokom vjenčanja u Nigeriji, nijedan gost nije vjerovao da je nešto pošlo po zlu… osim jednog psa, kojeg su prozvali herojem.

Većina mještana iz sela prisustvovala je ceremoniji, ali nisu znali da su im životi bili ugroženi. U sred svečanosti, mlada žena prišla je gostima. Ispod svoje haljine je sakrila haljinu – i planirala je detonirati dok su svi bili tu. Ali jedan pas, za kojeg se vjeruje da pripada jednom od gostiju, brzo je shvatio da nešto nije uredu. Pojurio je prema ženi – i napao je. Pas je zaustavio samoubilački bombaški napad koji je tinejdžerka planirala izvesti uz improvizirani eksplozivni uređaj, rekao je glasnogovornik iz policije Victor Isuku.

Umjesto tragičnog završetka do kojeg bi došlo da je djevojka uspjela detonirati bombu, bomba je eskplodirala tamo gdje je pas napao – daleko od gostiju. I pas i žena su umrli – ali zahvaljujući hrabrom psu, svi gosti na vjenčanju prošli su bez povreda… Psa su prozvali herojem, a mještani će mu biti zauvijek zahvalni što se žrtvovao kako bi spasio njihove živote. Psi su zaista čovjekov najbolji prijatelj, a ova priča je snažan dokaz za to.

0 komentari:

Objavi komentar