05. 01. 2018.

Lagano večernje jelo za Vaše goste: Spaghetti crudi "sirovi" špageti sa rajčicama

Sirovi se zovu zato što se ne kuhaju, kao inače, u vodi, nego se kuhaju zajedno sa rajčicom i začinima u širokoj neprijanjajućoj tavi s poklopcem. Na cool susretu, kod naše IreneZd, otkrila sam curama ovaj recept...i obećala da ću ga napisati.

Moderno doba donijelo je integralne špagete od cjelovitih žitarica i oni su svakako zdraviji, ali Talijani ih rado izbjegavaju i za njih su najbolji oni prema staroj recepturi. Uz integralne špagete možete probati one s raznim dodacima, poput špinata. Ako ste vični kuhanju, upustite se u izradu špageta kod kuće.

Iako se špagete danas proizvode posvuda u svijetu, činjenica je da su one talijanske ostale najbolje. Neki smatraju da je to zbog posebne kvalitete njihove tvrde, durum pšenice, koja ne postaje ljepljiva kad se skuha.

Priprema:

Narežite rajčice na fete a špagete prepolovite.

U široku tavu stavite žlicu, dvije maslinovog ulja, složite rajčice, špagete, bosiljak, posolite, popaprite, pospite malo parmezana i ovo ponovite. Na vrh stavite rajčiče, još ulja i malo parmezana. Ako su rajčice kisele, možete dodati malo šećera.

Poklopite tavu i stavite na jaku vatru da "zakuha", nakon toga na laganoj vatri kuhajte 10 minuta.

Otkrijte poklopac, sve dobro promiješajte, ako je potrebno dodajte malo vode i skuhajte špagete "al dente".

Servirajte na tanjur, pospite parmezanom, stavite na vrh malo bosiljka i guštajte!

Moji prijatelji iz Italije su mi, prije desetak godina, otkrili kako se brzo i jednostavno mogu spremiti ovi odlični špageti sa pomidorima.

0 komentari:

Objavi komentar