05. 01. 2018.

Poslastica za naše čitaoce: Ruske Kape - "Šubare"

Ruske kape su vrsta sitnih kolača koji se sreću najviše na slavljima. Predivnog su ukusa, ali za njih je potrebno i malo truda.

Dekstroza (aka glukoza) je jednostavni tip ugljikohidrata sa jako visokim glikemijskim indeksom (GI) i veoma brzom apsorbcijom, stoga je bodybuilderi i ostali sportisti koriste neposredno poslije treninga kao PWM, jer podiže insulin (a on nosi aminokiseline u mišićne ćelije), kao i za zamjenu glikogena u mišićima.

Potrebno za biskvit:

5 jaja
200 g šećera
3 male šoljice ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
2 kašike kaka
1 prašak za pecivo

Za krem:

500 ml mleka
6 kašika brašna
12 kašika šećera
250 g margarina

Još:
200 gr čokolade, okolo kokos 100 gr

Priprema:

Biskvit: Ulupati jak šne od belanaca i šećera pa dodati žumanca. Dodati ulje, pa mleko, izmutiti pa dodati brašno, kakao  i prašak za pecivo pa promešati sve varjačom.

Peći na 200 stepeni 15-20minuta.
Pečen biskvit iseći malom čašicom.

Krem: Od mleka odvojiti malo da se razmute brašno i šećer pa ostatak staviti da provri. kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne, mešati. ostaviti da se skroz ohladi pa u ohladjeno dodati izmiksiran margarin.

Biskvite preseći po sredini pa filovati ovim kremom. namazati okolo svaku sa kremom i uvaljati u kosos. Ogore preliti glazurom.

Od ostatka biskvita napravite kuglice. Pomešajte izmrvljen biskvit sa šećerom, sokom od narandže i malo margarina i malo ruma pa pravite kuglice koje možete uvaljati u kokos ili kristal šećer.
                                   

0 komentari:

Objavi komentar