03. 02. 2018.

ZAGREBAČKE KREMŠNITE ZA SAMO POLA SATA: PRAVIM IH VEĆ DRUGI PUT U SEDAM DANA!!!Šta da kazem, brzo, lako, kremasto, fantastično!
Sastojci:
– 250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za kremu:
– 1 Krema za kremšnite Dolcela
– 550 ml vode
Za šlag:
– 650 ml vrhnja za šlag
– 2 Šlagfixa

Za glazuru:
– 250 g čokolade
– 40 g maslaca

Priprema:

Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm).nRazvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta. U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).

Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu. U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute. Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu. Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača. Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite. Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.

Preuzeto sa: coolinarka.com Autor: Podravka ambasadorica


0 komentari:

Objavi komentar