23. 02. 2018.

Kćerka je ušla vrišteći u kuću. Kada joj je majka vidjela ruku nastala je čista panika, razlog je užasan…


Djeca žele da se zabave kada izađu napolje. Žele da uživaju i igraju se sa svojim prijateljima. Sva igrališta bi trebala biti zabavna, sigurna mjesta gdje bi se djeca igrala i sticala prijatelje. Na žalost nije uvijek tako. Neki roditelji brinu o jezivim ljudima koji lutaju naokolo, ali, ponekad veća opasnost vreba sa tla igrališta kao sto je bio slučaj sa ovom djevojčicom koja se igrala na obližnjem igralištu.
Kiley Cook iz Grandburija, Teksas, je bila u obliznjem parku gdje se svaki dan igrala sa svojim prijateljima.

Najednom je osjetila jak bol i pogleda prema dolje i vidjela nešto užasno. Kiley se igrala sa prijateljima i kada je spustila ruku na tlo i ujela ju je zmija bjelouška. Ovo su opasne zmike koje samo jednim ujedom mogu ozbiljno da povrijede čovjeka ili čak da ga usmrte. Nataly Horn je bila u školu kada kada joj je kćerku ujela zmija pa je mogla brzo reagovati i pomoći kćerki kada se to desilo. Kiley je odmah prevezena u dječiju bolnicu i zahvaljujući brzoj reakciji doktora odma je bila tretirana protiv zmijskog ujeda.

Strašna činjenica je da je ovaj slučaj toliko uobičajen da ga u bolnicama vide 17 do 25 puta godišnje. Jadna djevojčica je morala da pretrpi užasne bolove. Cijela ruka i prsti su joj otekli. Čak je i jedan od prstiju skroz pocrnio. Uposlenici su rekli da će pregledati igralište prije nego što djecu puste ponovo tamo kako bi pronašli zmije ili neke druge opasne životinje. Kako bi izbjegli ovake incidente. Uvijek dobro pregledajte gdje vam se djeca igraju. Pogotovo tlo. Zato sto mniehe opasne i otrovne životinje se mogu nalaziti i u vašem okruženju.
Izvor: www.moj.ba


0 komentari:

Objavi komentar