27. 02. 2018.

Samo je u ovome tajna: Ako uradite OVO onda će paradajz u vašoj bašti rasti kao LUD!


Sigurni smo da među vama ima oni koje vole da uzgajaju svoje povrće i domaće stvari iz bašte. Ako imate svoju baštu i sadite paradajz, onda je vrijeme da uradite nešto zbog čega će on rasti kao lud.
Danas ćemo se fokusirati samo na paradajz. To je povrće koje je opće poznato u cijelom svijetu i svugdje ga možete vidjeti posađenog. Veoma je ukusan a skoro svakome je omiljena ljetna salata.
Ipak, mnogo ljudi ima probleme sa količinom paradajza koji njima uspjeva sazriti
. Na taj njegov rast može uticati mnogo stvari a i na njegovo razvijanje. Nekada nismo u mogućnosti da spriječimo neke faktore da unište naš plod, naš domaći paradajz radi kojeg smo se mnogo trudili kako bi on bio sočan i velik. Tako je sada jedna gospođica odlučila da podijeli sa svima šta ona radi sa svojim paradajzom zbog čega joj cijeli komšiluk zavidi. Njena bašta je uvjek bogata sa velikim i sočnim plodovima.
Pored svega toga je taj njen paradajz uzgojen na prirodan način što je veoma bitno. Ona kaže da je početak najbitniji. U tom početku trebate pitati stručnjaka koja vrsta sađenja je najbolja sa tu sortu paradajza koju ste kupili. To bi značilo da li ga treba posaditi na balkon ili ipak na nekom drugom mjestu gdje se nalazi više sunca. Nije bitno da li ste tu biljku kupili ili ste ju sami posadili ali ima nešto što jeste bitno. Bitna stvar jeste da ga trebate ostaviti najmanje jedan a najviše tri dana prije nego ga želite posaditi. Najveći razlog zašto se ovo preporučuje jeste da će na taj način gornji dio biljke rasti prema gore. Kada budete radili sami tih par stvari, onda ćete se i sami uvjeriti koliko je vaš plod sada bolji nego prije. Krenite sa ovim savjetima, a nadamo se da će vam pomoći.


0 komentari:

Objavi komentar