07. 02. 2018.

UKOLIKO OVO POPIJETE ODMAH NAKON BUĐENJA UBRZAT ĆE VAM METABOLIZAM I BIT ĆE ODSKOČNA DASKA ZA MRŠAVLJENJE!U posljednje vrijeme, bilo je puno rasprava o tome koja je adekvatna temperatura vode za piće. Iako postoji rutina da pitka voda bude sobne temperature ili hladnija, zdravstveni stručnjaci ukazuju na nešto sasvim drugo. Prema njima, vodu za piće treba zagrijavati umjesto da pijemo hladnu na prazan želudac svako jutro, i tako ćete maksimizirati svoje zdravlje. Iako je hladna voda ono što većina nas bira da pije, ispostavilo se da ovo nije najbolja opcija, jer da naše tijelo potroši dosta energije da bi hladnu vodu zagrijalo na našu unutrašnje temperaturu.

Stoga, pijte ujutro toplu vodu koja će vam sačuvati energiju i činit će vas hidriranim tokom dana.. Evo nekoliko prednosti koje vam pruža pijenje tople vode na prazan želudac: Ublažava bol. Možda zvuči nevjerovatno, ali čaša tople vode u jutarnjim satima može vas osloboditi glavobolje ili bola na drugom mjestu u vašem tijelu zbog činjenice da vrućina potiče cirkulaciju i opušta mišiće i živce u isto vrijeme, čime se oslobađa pritisaka i anksioznosti.. Poboljšava cirkulaciju. Cirkulacija krvi ujutro je normalno lošija i otkucaji srca su niže. Pijenje tople vode može odmah poboljšati cirkulaciju krvi.

Usporava proces starenja, Akumulacija toksina u tijelu može dovesti do brojnih zdravstvenih problema. Ovi toksini ulaze u tijelo kroz hranu i ekološke faktore i ubrzavaju proces starenja. Topla voda je izuzetno korisna za ispiranje toksina iz organizma i opuštanje uskih pora kože, gdje toksini obično ostaju zaključani, i na taj način olakšavajući njihovo uklanjanje. Plus, topla voda opskrbljuje više vlage u koži, regeneriše je i čini više elastičnom. Regulira težinu. Kao što je već spomenuto, hladna voda smanjuje broj otkucaja srca i smanjuje tjelesnu temperaturu, a topla voda podstiče metabolizam i podstiče instant gubitak težine. Osim toga, topla voda je posebno korisna za bubrege, koji pomažu organizmu reguliše nivo šećera u krvi, što sprečava nezdrave žudnje, koji su glavni
uzrok debljanja.

0 komentari:

Objavi komentar