09. 05. 2018.

LJeto stiže… OTKRIVAMO kako brzo i zdravo možete izgubiti i preko deset kilograma!!! Dočekajte ljetno sa savršenom linijom…



Ljeto stiže, a njemu u susret i iscrpna borba sa viškom kliograma koji su se nakupili kod mnogih za vrijeme zimskih dana. Svi žele samo jedno, što brže izgubiti kilograme, a u toj želji često mnogi rizikuju i zdravlje. Međutim relativno brzo i ZDRAVO mršavljenje je moguće…

Temelj kvalitetnog mršavljenja čini usvajanje uravnotežene energetsko restriktivne dijete. Konkretno, to znači da unos masti i/ili ugljikohidrata treba smanjiti do te mjere da se ostvari energetski deficit od 500 do 1000 kcal u odnosu na procijenjenu cjelodnevnu energetsku potrošnju i time ostvari gubitak od pola do jednog kilograma tjedno, što se smatra optimumom u pravilnom mršavljenju.

Plan prehrane treba temeljiti na onoj hrani koja obiluje vitaminima, mineralima, prehrambenim vlaknima i fitokemikalijama, a siromašna je energijom. Takođe, zaboravi maslac, majonezu i mesne prerađevine… a izuzetno važan dio dijete čini i adekvatan unos tekućine. Odrasle osobe trebaju unositi 1,5 l tekućine dnevno, ako su tjelesno aktivne, tada i više.

 U izbor ulaze: obična voda, mineralna negazirana voda, gazirana voda, čajevi bez dodanih šećera, svježe iscijeđeni voćni sokovi razrijeđeni vodom. Dakle ukoliko se budete pridržavali pravila zdravog mršavljenja i ukoliko počnete da mršate do jednog kilograma tjedno u sezonu ćete ući sa priličnim brojem kilograma manje, zaista se vrijedi pridržavati ovih pravila.

0 komentari:

Objavi komentar