19. 02. 2018.

VAŠ ŠPORET ĆE UVIJEK BITI ČIST! JEDNOSTAVNI, JEFTINO I PRAKTIČNO!


Prilikom čišćenja kuhinje, dobar deo vremena i snage oduzima čišćenje šporeta. Teoretski, ovo bi trebalo raditi nakon završetka pripremanja hrane. Ništa ne košta obrisati površinu šporeta vlažnim sunđerom i on će zasijati. Ali, u praksi nisu sve domaćice iste:) Postoji jedna korisna ideja kako da vam šporet uvek ostaje u besprekornom stanju, uz pomoć obične aluminijumske folije.

To je jedna od najpraktičnijih stvari koje je čovečanstvo izmislilo, i mnogi od vas je sigurno imaju u svojim kuhinjskim ormarićima. Obična aluminijumska folija za domaćinstvo će pomoći u održavanju čistoće u kuhinji, uštediće vam vreme, živce a i novac. Dakle, ako želite da vaš šporet ostane potpuno čist, prilikom kuvanja ili prženja (posebno masne) hrane, uradite sledeće:

Obložite radnu površinu šporeta aluminijskom folijom. I to je to!  Kad završite sa kuvanjem (ili prženjem),  isprljanu foliju uklonite i zamenite je (po potrebi) drugom. Rezultat: čist šporet i ušteđeno vreme. Jednostavno, jeftino i praktično!

0 komentari:

Objavi komentar