01. 02. 2018.

OTKRIT ĆU VAM TAJNU MOJE SEKE ZA NAJUKUSNIJE PRŽENICE .... NJAMM


Potrebni sastojci za recept:
  • potreban vam je stari hleb, najbolje "Sava" od pre 2-3 dana, 13-14 kriški, najbolje vi procijenite.
  • 3 jaja
  • 4 dl mleka

  • soli medju prstima
  • ulje za prženje
Postupak recepta:

1. U činiji razmutiti jaja viljuškom. Doliti mleko i so, i promešati. Ako će prženice biti samo slatke može se dodati i kesica vanilin šećera.
2. Svaku krišku umočiti sa obe strane u mešavinu jaja i mleka, i složiti na tacnu. Krišku ne treba potopiti skroz u ovu tečnost jer se lako može desiti da se previše natopi i raspadne, nego je samo kratko umočiti sa jedne, pa sa druge strane (napomena za dragog - moraju se malo umočiti prstići, nije ništa strašno ;)

3. Na zagrejan teflonski tiganj sipati ulja u količini dovoljnoj da pokrije dno u tankom sloju, i pržiti hleb otprilike minut-dva sa svake strane. Prva tura može da se prži na 6-ici, posle već treba smanjiti na 5 ili 4 da ne zagorevaju. Prženica spolja treba da dobije koricu a unutra da ostane meka.

Napomena:

Na teflonskom ili drugom non-stick tiganju prženice se mogu pržiti i na manje ulja, dve-tri kašike po turi, jedan duži period sam ih tako spremala. Kasnije se vratila suštini samih prženica - prženju :) pa malo povećala količinu ulja, ukusnije su mi takve. Ali u principu, dosta je fleksibilno na koliko će se ulja hleb pržiti.

Uživajte u ovom brzom receptu, dobar tek svima.

0 komentari:

Objavi komentar