17. 09. 2019.

TRAGEDIJA NA SAHRANI: Sahranjena utopljena djeca, stric umro od tuge – prepuklo mu srce! ALEKSINAC – Tragedija za tragedijom!




Lelek do neba orio se jučer u aleksinačkom selu Bankovac dok su na posljednji počinak ispraćani Maša (3) i njen brat Martin Milenković (1), dvoje mališana koji su se u srijedu utopili u rijeci Turiji. 

 Ali, kao da to nije bila dovoljna tragedija, neposredno prije sahrane u dom Milenkovića stigla je još jedna stravična vijest: Živorad Marjanović, stric nastradale djece, umro je od tuge za nastradalom djecom! Zaorili su se novi jauci, a njegovu suprugu, koja je pala kao pokošena, i još dvije žene, kojima je pozlilo, morali su da zbrinu ljekari Hitne pomoći!

Više od hiljadu svijeća zapaljeno je kraj dva mala odra, a nepregledna kolona rođaka i mještana okolnih sela ispratila je na posljednji počinak brata i sestru. Među njima nije bilo njihove majke Biljane, koja je zadržana u pritvoru jer su djeca stradala tako što su joj ispala iz ruku dok je prelazila rijeku kako bi stigla do ljubavnikove kuće. Očajni otac Goran nije mogao da zaustavi suze. – Šta je ovo, ljudi, umriješe mi djeca, a sad i brat! Prepuklo čovjeku srce od tuge! Pa kako i ne bi! Kako čovjek da prežali ove anđele? – jaukao je Goran.Nad grobom je lelekala i Biljanina majka Branka.

– Anđeli bakini, nek vas Gospod primi u raj – jecala je Branka.Goranova majka Radmila nije mogla da se suzdrži a da ne osudi snajku. – Jao, jao, unuke mi je upropastila. Dvoje zlatne djece je stradalo zbog njenog bijesa – naricala je Radmila. Maša i Martin sahranjeni su u istom grobu. Na dva mala, bijela sanduka stavljeni su njihova odjeća, slatkiši i igračke. Mještani Bankovca ne pamte ovakvu tragediju. – Neshvatljivo je da se Biljana usudila da s djecom krene kroz bujicu samo da bi došla do ljubavnika – rekao je mještanin koji je bio na sahrani.

Izvor: Kurir.rs

0 komentari:

Objavi komentar