16. 09. 2019.

Cijeli svijet je POGREŠNO ODGOVORIO: Da li vi znate šta ide u prazan kvadratić?



Na prvi, a i na drugi pogled, djelovaće vam prelako, a garantovano ćete dati pogrešan odgovor! Dobro pogledajte ovu sliku pa razmislite i odgovorite – koji broj ide u kvadratić? Odgovor vam se sigurno čini jednostavnim, ali garantovano ćete pogriješiti.



Kladimo se da je odgovor koji ste dali šest i odmah ćemo vam reći da griješite, iako se to čini kao najlogičniji odgovor. A kao pomoć, prilažemo vam ovu sliku: Tako je, odgovor je R! I budite iskreni – da li bi vam ovaj odgovor ikada pao na pamet bez pomoći? Koliko puta ste čuli vozače da kažu: Jao, samo da ne moram da vozim u rikverc! Nesigurnost pri izvođenju ovog manevra neretka je pojava, koja se, na sreću, uz vežbu brzo otklanja. Zato, ako spadate u grupu vozača koji nerado ubacuju menjač u rikverc, sigurni smo da ćete uz naše savete prevazići strah od vožnje unazad, te da ćete upotpuniti arsenal svojih vozačkih veština. Pa, da krenemo…

Visina sedišta treba da bude tolika da vam, kada držite volan, šake budu otprilike u ravni s ramenima. Sedište odmaknite od volana toliko da vam, kada ga uhvatite, ruke budu blago savijene, a da stopalima lagano možete da dosegnete i PRITISNETE pedale za kvačilo, kočnicu i gas. Naslon sedišta BLAGO iskosite, ali nikako više od 30 stepeni. Imajte na umu da će vam pri vožnji u rikverc telo biti zarotirano nadesno, budući da će vam glava biti okrenuta unazad, te podesite sedište u skladu s tom pozom, odnosno približite ga MALO volanu. Kada završite s vožnjom u rikverc, vratite sedište u poziciju za vožnju unapred.



0 komentari:

Objavi komentar