21. 09. 2019.

Iskoristite TOPAO VIKEND, jer već u ponedeljak kreću da se gomilaju oblaci, a onda sledi HLADAN TUŠProhladna jutra i sunčani dani sa pravim prolećnim temperaturama, idealni za uživanje u prirodi, očekuju nas tokom vikenda, dok nam već od utorka sledi novo zahlađenje praćeno kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.U Srbiji će danas jutro biti hladno, u većini mesta sa slabim prizemnim mrazom, a po kotlinama i sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana biće sunčano, uz slab vetar, promenljivog pravca, koji će krajem dana preći u istočni i jugoistočni - rekli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), uz napomenu da će jutarnje temperature biti od nula do sedam, a najviše dnevne od 19 do 22 stepena. Slično će biti i u Beogradu, na širem području grada sa slabim prizemnim mrazom. Tokom dana sunčano, uz slab, promenljiv vetar, krajem dana istočni i jugoistočni.

Pod uticajem anticiklona, tokom vikenda možemo očekivati, hladne noći i jutra, pogotovo u nedelju - kaže metreolog Đorđe Đurić.
 U nedelju se još ponegde očekuje slab prizemni mraz (slana), a tokom dana biće sunčano i još toplije. Idealna prilika da uživate kraj reke ili na nekom od omiljenih gradskih izletišta. Međutim, već u ponedeljak nas očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i ponegde grmljavinom. Pre podne u zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje, a do kraja dana, tokom noći i u utorak nevreme će se proširiti i na ostale krajeve Srbije. U ponedeljak nas očekuje povećanje oblačnosti, međutim vreme će biti veoma toplo, sa najvišom dnevnom od 25 do 29 stepeni - kaže Đurić.

Prestanak padavina i razvedravanje najavljeni su za sredu, a u četvrtak nam sledi novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

0 komentari:

Objavi komentar