20. 09. 2019.

NI ŠPORETA, NI TOALETA: U ovoj kući odrasla je Seka Aleksić



Mjesto u kome je odrasla Seka nije zaboravila. Njene nekadašnje komšije za pjevačicu koja se izdigla iz blata i stekla sve ono što danas ima, imaju samo riječi hvale.

Prema priči starijih mještana, pjevačicina majka Ibrima baš se mučila tokom odgajanja Seke i njenog brata. Oni su se zbog neimaštine često selili, a najduže su se zadržali u jednoj maloj oronuloj kući. Seka je s porodicom prvo živjela u jednoj sobi u školskom dvorištu koje više nema, gdje nije imala WC ni šporet, a spavala je na strunjačama. Kupala se u koritu.

Često je bila gladna. Potom se preselila kod mog komšije u dvorištu, a onda u ovu trošnu kućicu – priča jedan stariji čovjek, koji je zamolio da se ne objavljuje ime i pokazao njen nekadašnji dom.Nije imala novca, ali je ipak uvijek bila raspoložena. Svi su je voljeli. Seka je bila dobar đak i uvijek je voljela da pjeva. Svima je drago što je uspjela u životu. Zaslužila je sve najljepše jer se njena majka dosta namučila u životu s djecom i mužem, koji je volio da popije. Njen pokojni otac Milorad odselio se u Loznicu – kaže on. Pjevačica je prije četiri godine posjetila svoje selo jer je željela da kupi jedan kafić. Videli smo je u bijelom “mercedesu”.

Čuli smo da se raspitivala za jedan kafić koji je planirala da kupi, ali na kraju ga nije uzela. Znam da je željela da ima nešto svoje, a inače je ranije dosta pomagala ljudima koje poznaje cijeli život, kaže konobar iz lokalnog bara, koji nije htio da se slika niti da mu se ime pominje. Sekina majka Ibrima nakon što se razvela započela je život s izvijesnim Nedeljkom Ignjatovićem. Seka je s porodicom u kući pokojnog Nedeljka živjela tri godine. Znam da je bila dobro i poslušno dijete.

On ju je vozio u Zvornik i Loznicu kad je snimala ploče i imala gostovanja. Dosta joj je pomagao. Kad se njena majka rastala s njim, i Seka je otišla. Nije mu bila na sahrani, mislim da nije ni znala da je preminuo – rekli su u Lipolistu.


0 komentari:

Objavi komentar