20. 08. 2018.

ZBOG NJENOG STATUSA O LJETOVANJU SRBIJA UMIRE OD SMIJEHA: Ivana je opisala kako se ZAISTA PROVELA i SVE JOJ SE SMUČILO

Ivana Petrović je dama iz Leskovca o kojoj se ovih dana priča na društvenim mrežama, a sve zbog njenog opisa ljetovanja u Grčkoj. Poslije ovog iskustva, kaže, jeftina ljetovanja više ne dolaze u obzir, a evo i zašto.

Ivanin status na Fejsbuku je u prvom tonu šaljiv, ali kako kaže stara izreka, u svakoj šali je pola istine, pa ne sumnjamo da je tako i sa ovom duhovitom pričom. ”Ja sam si na more uvijek išla od nemaj kude. Svi idu aj ću idem i ja. Idem a noge mi se vrćav, toj za mene golgota, ni umem da plivam, ni volim sunce.

Ja kad vidim onaj bijele kuće bez krov na +50 smuči mi se. Jedino mi prijaju večernje šetnje a tam kude ja idem koda sam si u Leskovac, zdravo, zdravo samo se javljaš lijevo i desno i mandaš s glavu ko sudija na tenis. K’d ste došli, k’d ci idete, izgorea si, pocrnea si, kude se banjate,ne li ste ponijeli malo poviš petližani da ni date, vidoste li pošto je leb u “lidl”, a mlijeko.

Kad od sobajle upekne zvijezda neznam kude da se devam, ko pod vršnjik jel klima treba da se plati, oč neč mora da ideš na plažu a tam pa treba da se plaćav suncobrani, aj ulegneš u vodu bajgim ce oladiš ono neznaš odokle te džvajzne neka lopta…. aj pa se vrneš na peškir te ti gi lukumadesi, pečeni klasje, kišobrani, manistra. Prođe d’n na živ zor. Nakud stan se vučemo ko da idemo od kopanje, pa i od kopanje idešem po čila.

U glavu mi vuca od sunce a tek treba paprika da se isprži da se večera pa da se ide u šetnju… ko da je toj moralno… Divim se na neke žene koje na more varu gra i punu paprike, ja ne mogu, preče ću gladna trpim, mene me vrućina potpuno parališe. A kad pa shvatim da sam na more tek pola… leleee, ja patim i to najiskrenije. Zato se ne usuđujem da idem više na jevtina ljetovanja. Jel pristojno jel nikakvo. Trećo nema – kaže Ivanino iskustvo, dočarano i začinjeno uz jak leskovački naglasak.

Preuzeto sa: https://novi.ba

0 komentari:

Objavi komentar