07. 04. 2018.

Najbolji plan za skidanje kilograma: Jedite OVO za doručak i pomoći će vam da izgubite SUVIŠNO salo


Sprovedena su istraživanja koja su pokazala da osobe koje jedu zobenu kašu za doručak, tokom dana unose manje kalorija. Naime, doručak je najbitiniji obrok i nipošto ga ne preskačite. 

Nemojte misiliti da ćete smršati , ako ga preskačete ili ako ne jedete redovno, tako samo možete dobiti kontra efekat i uz to se još razboljeti. Preskakanjem doručka i pravljenjem velikih pauza između jela, povećavate rizik od nastanka dijabetesa. Kako biste smršali, potrebno je da se zdravo hranite i imate fizičku aktivnost. Održavanje zdrave tjelesne težine je veoma bitno za vaše zdravlje.

Imajte na umu da sa debljinom dolaze sve bolesti. Ovdje ćemo vam govoriti o zobenim pahuljicama i žitaricama. Bilo bi dobro kada biste ih jeli, pogotovo za doručak. Sprovedena su istraživanja koja su pokazala da osobe koje jedu zobenu kašu za doručak, tokom dana unose manje kalorija. To pogoduje mršanju, pa i zdravlju. Zob je puna vitamina i dobra je za naše zdravlje.

Osim toga, poboljšava izgled kose, kože, noktiju. Zob je ukusna i pruža osjećaj sitosti. možete joj dodati i ostale žitarice, lan mekinje i sl. Zob regulše krvni pritisak, snižava hoelsterol i sprječava nastanak raka. Stoga je jedite što više. Pravite i kombinacije sa ostalim žitaricama, značajno ćete popraviti svoje zdravlje.
Izvor: megagiga.info


0 komentari:

Objavi komentar