12. 03. 2018.

Samo sa ovom namirnicom: PREPOLOVITE SVOJU TEŽINU U REKORDNOM VREMENU! EVO KAKO


Studija o životinjama pokazala je da je đumbir učinio pacove mršavijim za manje od 30 dana, a poboljšani su i šećer u krvi i leptin. Leptin je hormon za osjećaj sitosti nakon jedenja i ključan je za gubljenje težine. Stručnjaci su rekli da ovaj korijen zaustavlja gojaznost i da je najbolji za takvu prevenciju. Druga studija kaže da jedenje đumbira može smanjiti težinu. Bolje je od dodatka. Također sa đumbirom poboljšavate HDL dobar holesterol i povećavate varenje. Koristi se već hiljadama godina kao lek, začin, hrana. Bogat je eteričnim uljima, vitaminom B, bakrom i magnezijem.

Smanjuje upale i ublažava alergije Sastojci koje đumbir sadrži korisni su u sprečavanju biosinteze prostaglandina, koji je odgovoran za upale. Ima analgetska, smirujuća i antibakterijska svojstva. Primjenjuje se kod liječenja reumatoidnog artritisa, i drugih bolesti mišićno-koštanog tkiva.
Kako to može smanjiti težinu? Osim težine u kontrolnom stanju, đumbir takođe može ukloniti višak masnih tkiva. To vam sprečava prejedanje, reguliše hormone i čini vas energičnim. To je zasitna hrana, zaustavlja želje i utiče na sve hormone kako bi spriječio stresne šiljke kortizola, zaustavlja oštećenje metabolizma i imuniteta. Istraživanje iz 2004. kaže da đumbir zaustavlja kortizol.
Više kortizola znači veću težinu i teži gubitak težine.

Dakle, morate resetirati tijelo i balansirati hormone ponovo da biste izgubili stomak. Uzimajte đumbir stalno i ubrzajte metabolizam. Takođe, njegov ukus čini vas energičnim i ostajete u formi. Za gubitak težine, uzmite malo đumbira prije obroka. Ovaj nivo metabolizma funkcioniše i poboljšava varenje, povećava energiju i smanjuje kortizol. Također pokušajte da pomiješajte đumbir s limunom. Dodajte soli u ovo, jedite prije obroka i kontrolišite težinu. Ili uzimajte đumbir čaj za brz metabolički rad i zdravlje. Koristite ga i kao začin i ne ograničavajte ga! Studije su pokazale da đumbir za nekoliko minuta poboljšava njegove prednosti i okus jela. Korijen je dobar u okusu.


0 komentari:

Objavi komentar