12. 02. 2018.

"Smršala sam i to mi je bila najgora odluka u životu"



Ioana Čira poreklom iz Rumunije podelila je svoju priču o gubitku kilaže sa Instagram pratiocima. Smršala je 31 kilogram za dve godine, ali to je nije učinilo srećnom. Ioana koja trenutno živi u Londonu za višak kilograma je krivila nepravilnu ishranu i brzu hranu. Unosila je na dnevnom nivou oko 4.000 kalorija. Rumunka je bila veoma nezadovoljna što nije uspela da upiše Policijsku akademiju i tad su počeli ozbiljni problemi sa kilažom i veliki dnevni unos hrane.
Kako bi promenila sebe, svoje telo i životne navike prešla je na rigoroznu dijetu i smanjila dnevni unos kalorija. Izgubila je preko 30 kilograma, ali je ubrzo shvatila da nije srećnija sa manje kilograma. "Bila sam ubeđena da ću kao mršava devojka biti srećnija. Kad sam postigla šta sam želela shvatila sam da je sreća daleko više od izgleda koji želim. Ono što me čini jakom i zdravom me čini pobednikom, a ne broj kilograma na vagi", objašnjava Ioana. Čira je odlučila da promeni unos kalorija i da se posveti vežbanju. U međuvremenu vratila je određeni broj kilograma i kako je objasnila to je ono što joj je bilo potrebno da bi bila srećna.
"Najvažnija stvar je da prihvatite sebe i promene koje vam se događaju. Vaše telo i vaš um moraju da budu u skladu da biste bili zadovoljni. Kad sam imala najmanji broj kilograma u životu i kad su mi svi govorili kako dobro izgledam, ja se nisam osećala dobro. Stalno sam gledala u ogledalu celulit i strije. Kad sam vratila nekoliko kilograma i posvetila se sebi i svom zdravlju osećala sam se mnogo bolje", dodaje Čira. Ioana koju prati 320.000 ljudi na Instagramu ima poruku za sve one koji su nesigurni u sebe i koji se fokusiraju na mišljenje drugih o vašem izgledu. "Svaki dan napravite malu promenu koja je dobra za vas na duže staze. Na društvenim mrežama i u životu okružite se ljudima koji vas motivišu. Tu je sreća, ne u izgledu".

Izvor: Noizz.rs

0 komentari:

Objavi komentar