13. 02. 2018.

PLAN IZGRADNJE PLASTENIKA: Nećete potrošiti mnogo novca, a imati ćete najbolji plastenik!...VIDEO


Baštovan Dejvid Lefernej napravio je plastenik za manje od 50 eura, ali je pri tome koristio dosta recikliranog materijala… Ovaj plastenik je širok oko 3,3 metara i dugačak blizu 5, a najviša tačka luka doseže do 2,3 metara. Naravno, Dejvid kaže da svako može da prilagodi dimenzije svojim potrebama, ali da je za manje plastenike namjenjene skromnim kućnim potrebama dovoljna širina između 3 i 3,5 metara.

Po njegovoj kalkulaciji, ova širina može da obuhvati 2 reda sadnica i vrlo široku stazu između njih, dovoljnu da može da prođe kosilica za travu. Svoje iskustvo Dejvid je izložio na sajtu posvećenom baštovanstvu pod nazivom “Dorgarden”, na kojem se mogu naći i drugi savjeti u vezi s baštovanstvom. Kako Dejvid napominje, treba biti oprezan sa promjenama dimenzija.

Naime, svaka promjena u razmjeri može da bude rizična jer luk treba da bude takav da se na krovu ne zadržava eventualni snijeg i da kiša može lako da se sliva. Takođe, nije dobro ni da se kosi zidovi spuštaju do zemlje pod suviše oštrim uglom – zbog male visine nećete moći ni da koristite zemljište uz zid. VIDEO POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK: http://www.dailymotion.com/video/x5j6ej3

0 komentari:

Objavi komentar