16. 02. 2018.

KAKO OTKRITI LAŽNI MED: Koristite ovaj jednostavan trik sa šibicom!


Najbolje što priroda može učiniti i istovremeno najzdravije je med. On ima puno zdravstvenih prednosti i koristi se za različite svrhe. Med je super za kosu i kožu, kao i zdravlje općenito. On ima čaroban okus i popularan je kod svih dobnih skupina, djece i odraslih. Međutim zbog skupe cijene na tržištu se nalazi i med koji nije organski, sa hemikalijama u njemu. Dokazano je da je 76% meda na tržištu je ispunjeno hemikalijama. Takav med se često prodaje u supermarketima, tako da bi trebao naučiti kako ga prepoznati:

– Ako se vaš med ne “kristalizira” tokom vremena, postoji dobra šansa da je lažni, jer organski med će kristalizirati ako se čuva u frižideru.
– Uvijek pročitajte naljepnicu na medu, a ako sadrži komercijalne glukoze ili kukuruzni sirup, izbjegavajte ga.
– Dodajte malo kapi joda u čaši vode i dodati malo meda. Ako se vaš med pretvori u plavu boju onda je u kombinaciji sa kukuruznim škrobom.
– Dodajte nekoliko kapi octa u mješavinu vode s medom. Ako vidite pjenu, vaš med sadrži gipsa.

– Spalite med s fosforom ili šibicom, a ako se zapali, to je čist med.
– Stavite kašiku meda u čašu vode. U slučaju da se med ne otapa, onda je prirodan i kvalitetan. Lažni med ili nekvalitetni med otapa se u vodi.
Podijelite ovo sa vašim prijateljima i rodbinom kako bi i oni naučili da prepoznaju razliku između organskog i lažnog meda kojeg nam poturaju!
Izvor: megagiga.info


0 komentari:

Objavi komentar