08. 10. 2019.

Zbog zadatka osnovca iz Srbije “gore” društvene mreže: Dječak nije dobio ni jedan poen, ali su zbog jedne stvari svi bijesni !!!Prvi dani septembra teško padaju svim školarcima, ali stiče se utisak da je najteže onima u nižim razredima osnovnih škola.

Pored pismenih sastava sa poznatom temom “Kako sam proveo letnji raspust” tu je i možda najveći “bauk” svih đaka, matematika. Upravo zbog matematike, jedan osnovac, tačnije, njegov kontrolni rad, postao je pravi hit na društvenim mrežama.

Neimenovani osnovac dobio je za zadatak da rečima napiše nekoliko brojeva, a rešenje. tačnije, odgovor koji je napisao, a koje je na društvene mreže postavila njegova sestra. Naime, mališan je pogrešno protumačio šta se od njega traži u zadatku, te je umesto da slovima napiše brojeve koji su stajali ispred praznog polja, on je pod “napiši rečima sledeće brojeve” mislio da se radi o brojevima koji dolaze posle ponuđenih na početku zadatka.

Iako je sa jedne strane i nije toliko velika greška, učiteljica nije baš bila blagonaklona prema učenikovom logičnom razmišljanju, te je crvenom hemijskom preškrabala njegove odgovore stavljajući znakove pitanja i uzvika u velikoj meri posle svakog odgovora. Upravo ta činjenica je upala u oči velikom broju ljudi na društvenim mrežama, koji nisu mogli da veruju koliko je stroga učiteljica bila prema ovom osnovcu. A bilo je i onih koji su uočili grešku prilikom pisanja samog zadatka.

Đaka su mnogi podržali, a pojedini su napisali kako je zaslužio i veći broj poena nego što je bilo predviđeno, i to zbog pravilno čitanja zadatka i nepisanja po automatizmu. Bilo kako bilo, dečak je za ovaj zadatak dobio 0 poena, ali je zato na društvenim mrežama otvorio “pandorinu kutiju” kada se radi o tačnosti odgovora nasuprot postavljenog pitanja. Šta vi mislite, ko je ovde bio u pravu, učenik ili učiteljica?

0 komentari:

Objavi komentar