15. 10. 2019.

JA SAM JEDINAC BOGATIH RODITELJA, roditelja koje sam viđao samo na slikama …



Ehh ovako,ja sam sin jedinac bogatih roditelja koje sam u djetinjstvu viđao samo na slikama. Mama je radila van granica,a tata je po čitav dan bio u firmi u kojoj radi. 

Čuvala me tetka koja nije bila udata,ali više je bila kod svojih momaka nego sa mnom. I tako sam ja sam sebe odgojio. Doslovno. U pubertetu su mama i tata glumili neke uzorne roditelje,kao uzimaju slobodne dane da bi proveli vrijeme sa mnom,pa me vode negdje i kupuju mi sve i svašta a to je meni bilo užasno glupo.

Branili su mi da se družim sa siromašnijim od mene ili s bilo kim ko im ne odgovara,a niko im nije ni odgovarao. Nikad ih nije bilo kući,ubijao sam se od dosade. Plakao čak što nemam roditelje kao i ostali,da bar znaju šta je ljubav,ne moraju bit tu al da nazovu i kažu bar da se čuvam ako ništa. Ni na maturi mi nisu bili. Na prvoj važnoj utakmici. Čak su mi rekli da ne moram upisivat fakultet,da će me oni ubacit u jednu od njihovih firmi i da ću fino zarađivat. A ja sam kod komšinice Zorke radio na selu jer njeni sinovi su bili negdje u inostranstvu.

Zaradio sam za upisa na fakultet i upisao ga. Sad završavam fakultet a da mi roditelji ne znaju ni da sam ga upisao. Neće biti ni na dodjeli diploma,sin će im postati magistar arhitekture a oni ne bi to podržali. Volio bi da me kamen rodio i odgojio!!! Hvala mojoj teti Zorki što je bezuslovno bila izvor moje inspiracije svojim mudrostima. A moji roditelji nek onim silnim parama koje zarađuju obrišu gu*icu jer meni te pare ne trebaju. Na kraju krajeva oduzele su mi roditelje. Ne shvataju da te pare ne mogu grliti i ne mogu voljeti! Šta mislite da li je moguće voljeti ovakve roditelje ??

0 komentari:

Objavi komentar