14. 07. 2018.

ŽELITE BEBU: 7 znakova da ste IZUZETNO PLODNTinejdžerkama je trudnoća zastrašujuća stvar. U ranim dvadesetim devojke vode računa o kontracepciji i štite se na sve načine. A onda reše da je vreme za bebu.

Odjednom, nadaju se svim snagama da su plodne i da mogu imati dete. Pored testova na plodnost, postoji i 7 prirodnih pokazatelja da je žena plodna na koje malo njih obraća pažnju.

U ranim dvadesetim ste:
Najveća plodnost je kod žena od 20 do 24 godina. Ovo ne važi za sve žene i može da varira. Što ste starije vaša plodnost se smanjuje.
Sve žene bi trebalo da imaju uredne cikluse. Ako to nije slučaj onda postoji neki problem. Ali, ako ste jedna od onih čiji ciklus dolazi u minut, onda ste izuzetno plodne.
Imate sve simptome PMS-a:
Nije baš preciozno, ali ako imate simptome PMS-a onda sve radi kako treba. Istraživanje je pokazalo da žene “podivljaju” kada dođu plodni dani u mesecu. To su dani kada se žene odlučuju da potraže partnera ukoliko ga nemaju, ili da zovu svoje prijatelje sa beneficijama.
Imate dobre gene:

Kada dođe do poteškoća sa začećem, lekari obićno pitaju žene da li je neko u njihovoj porodici (majka ili sestra) imao problem sa sterilitetom. Pokazalo se da genetika može da ima uticaj, ali da je svaka žena priča za sebe.
Postoji cervikalni iscedak:
Većina žena veruje da ako postoji pojačani iscedak u plodnim danima onda je i plodnost velika. To nije naučno dokazano.
Ne doživljavate toplotne talase:

Kada žene doživljavaju iznenadne talase ili napade vrućine to je znak da njihovo telo ima problem sa hormo..ia i da njihovi jajnici nisu dovoljno plodni. Žena koja ne može da zatrudni, a ima ove simptome mora odmah da se javi lekaru.
Utičete na cikluse drugih žena:
Čuli smo za ono verovanje da žene koje mnogo vremena provode zajedno imaju cikluse u isto vreme. Ovo je pre svega zbog feromona i ako su oni kod neke žene jaki onda će ona uticati na cikluse drugih žena u njihovoj blizini.


0 komentari:

Objavi komentar