09. 06. 2018.

NEZAPAMĆENO NEVRIJEME: Led veličine teniske loptice razbijao automobile u Sloveniji! (FOTO)

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je danas poslije podne južne dijelove Slovenije i istočnu Hrvatsku, a tokom večeri očekuje se da će se kišni oblaci premiještati ka istoku.

Slovenački meteorološki zavod podigao je uzbunu na najviši “crveni” nivo. Lokalni slovenački mediji prenose da je najgore bilo uz granicu sa Hrvatskom, u pokrajini Bela Krajina koja se graniči s Karlovačkom županijom gdje je veliku štetu izazvao grad veličine teniske loptice.

Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika šteta je i na poljoprivrednim površinama. Nevrijeme će se, kažu meteorolozi do kasnih noćnih sati proširiti na cijelu Sloveniju. Stručnjaci kažu da je riječ o atipičnoj oluji koja se javlja samo nekoliko puta godišnje.

Hrvatski mediji javljaju da je olujno nevreme uz kišu, grad i snažan vjetar pogodilo područje Rijeke gdje su neke saobraćajnice pod vodom.


Kiša je počela da pada i u Zagrebu, a u Istri je zabilježen grad. Tokom večeri i noći moguće je olujno nevrijeme, grad i obilne padavine za svega par sati i u ostatku Hrvatske, piše meteoservis Sever Veder Jurop, prenose agencije.

0 komentari:

Objavi komentar