11. 06. 2018.

Ljeto je sve bliže i svi samo pričaju o ŠVEDSKOJ DIJETI: “Skinula sam čak 5 kilograma za sedam dana!”


Ova dijeta je posebno dobra za one koji vole meso i mliječne proizvode. Oni koji su to pokušali kažu da normalizuje nivo šećera u krvi i pomaže vam da smršateea. Veoma je prikladno za dijabetičare.Švedska ishrana sastoji se od smanjene potrošnje ugljenih hidrata i povećanih količina masti i proteina. Ono što je dobro u ovoj dijeti jeste da ne morate računati kalorije i pratiti određenu vremensku liniju. Ali ako želite da ova dijeta bude efikasna, morate poštovati svoja pravila o tome šta možete i ne možete jesti.
Još jedna pozitivna strana ishrane je što možete jesti kada ste gladni dok se ne osjećate zadovoljni. Najvažnija stvar je da se držite dalje od zabranjene hrane i da ćete izgubiti 5 kilograma nedjeljnoo….

Šta možete da jedetee:
– Meso – sve vrste: govedinaa, jagnjetina, ćuretina, svinjetina, meso divljači, piletina. Takođe, mesna mast nije zabranjena, a pileća kožaa….
Ribe i školjke – sve vrstee
– Jaja – organska jaja su najbolja, ali i redovna su dobra.
– Sve povrće kojee raste iznad zemlje: kupus, karfiol, brokoli, brusnice, šparoge, tikvice, jaja, masline, spanać, pečurkee, krastavac, zelena salata, avokado, luk, paprika, paradajz itd.

– Prirodni mliječni proizvodi bogati mastima: grčki / turski jogurt, maslac, pavlaka, krem ​​sir, sirevi s visokim sadržaajem masti itd. Ne jedite slatke mliječne proizvode i obratite pažnju na obrađeno i normalno mlijeko jer mogu sadržati visoku količinu šećera.
– Orašasti plodovi – sve vrste: sjemena suncokreta i bundeva, bademi, lješnaci, orasi, indijski i brazilski orasi itd. (Unutar granica).
S vremena na vrijeme možete jesti i sljedeće stvari (možda će malo usporiti gubitak težine):

-Suho crveno ili bijelo vino, viski, rakija i vodka.
-Tamna čokolada koja je napravljena od 70% kakaoa (kad vam zaista treba, pojedite)
Treba izbjegavati sljedeću hranu:
-Sode, zaslađene sokove, peciva, šećeri, kolači, čokolada, deserti, sladoled, kolačići, i vještački zaslađivači.
-Zrna i skrob, hljeb, tejstenina, pirinač, krompir, pomfrit, čips i kaša.
Trebali bi piti:
voda
– kafa (dozvoljena je puna mast)
čaj (bez zaslađivača)

0 komentari:

Objavi komentar