11. 04. 2018.

MIGRENA NESTAJE U SAMO 10 MINUTA AKO UZMETE JEDNU STVAR! (PRIRODNO)


Niko ne zna šta je tačan uzrok migrene, ali naučnici vjeruju da je migrena rezultat abnormalne aktivnosti mozga. Migrena se može pokrenuti i emocionalno i fizički. Gotovo svako zna da ako patite od migrena, trebali bi piti puno vode. Međutim, možete piti koliko vode vaše tijelo može podnijeti, ali dehidriranost je i dalje prisutna. To se događa zbog niske razine elektrolita u tijelu kako bi se uklonile velike količine vode. U nekim slučajevima, migrene su glavni razlog za dehidraciju tijela. U nastavku ćemo vam predstaviti odličan recept od samo 3 sastojka koji dokazano rješava migrene u rekornom roku!

Sastojci:


  • 2 kašike himalajske soli
  • 1 šolja vode
  • Sok od pola limuna

Priprema:

Priprema ne može biti jednostavnija, samo zagrijte vodu, staviti ostale sastojke u šolju postpite vodom i uživajte! Himalajska so sadrži kalij, kalcij, sumpor, željezo, magnezij, i druge važne elemente za naše tijelo. Ovi minerali se lako apsorbiraju.

Himalajska so jača kosti, reguliše količinu vode izvan i unutar tjelesnih stanica, povećava hidrataciju, uravnotežuje stvaranje elektrolita, opskrbljuje ispravnu funkciju metabolizma, uravnotežuje pH vrijednost i sprečava grčeve mišića.Ovaj drevni stari narodni lijek se koristi već mnoga stoljeća. Ljudi koji konzumiraju toplu slanu vodu mogu se osloboditi od migrene u samo 10 minuta. Za više postova o zdravlju slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.


0 komentari:

Objavi komentar