05. 04. 2018.

LJEKOVITO DEJSTVO GROŽĐICA: Poslastica i savršen način za detoksikaciju jetre i organizma!


Grožđice su najpopularniji član kategorije suhog voća. One se koriste naširoko u kuhinjama diljem svijeta (posebno u desertima), a također su omiljeni snack među sportašima. Grožđice imaju brojne prehrambene vrijednosti i zdravstvene beneficije, a u nastavku članka pročitajte detaljnije o čudesnoj moći grožđica.

Grožđice preveniraju od raka:

Grožđice imaju visoke razine katehina koji je zaslužan za smanjenje karcinogena. Slobodni radikali su jedan od primarnih čimbenika koji dovode do rasta stanica raka, kao i tvari koje mogu poticati na metastaze. Stoga, konzumacija grožđica koje obiluju antioksidansima, može spriječiti rak od formiranja ili usporiti njegov napredak.


Smanjuju krvni tlak:

Nekoliko istraživanja je pokazalo pozitivnu korelaciju između smanjenja krvnog tlaka i konzumiranja grožđa. Mnoge hranjive tvari iz grožđica su korisne, ali stručnjaci vjeruju da je visoka razina kalija u grožđicama najzaslužnija za smanjenje krvnog tlaka. Kalij pomaže u smanjenju napetosti krvnih žila te se također smatra da utječe na biokemiju krvnih žila i smanjuje njihovu ukočenost, što također smanjuje hipertenziju.


Grožđice pomažu kod dijabetesa:

U brojnim studijama potvrđeno je da grožđice pomažu u regulaciji šećera u krvi. Grožđice također pomažu regulirati oslobađanje leptina i grelina, hormona koji su odgovorni za glad i osjećaj sitosti, što dodatno poboljšava izglede za živite udobno s dijabetesom!

Grožđice pomažu kod anemije:

Grožđice sadrže znatnu količinu željeza koji direktno pomaže u liječenju anemije. One također sadrže vitamine B kompleksa koji su neophodni za formiranje ćelija krvi. Visok sadržaj bakra u grožđicama pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica.



0 komentari:

Objavi komentar